Ráno robí deň, preto by sme nemali podceniť naše raňajky. Ak sú dostatočne vyvážené, plné vitamínov a energie, vydržíme nejesť až do obeda. Pre mňa osobne je takým jedlom pohánková kaša. Ako si ju pripraviť?
Potrebujeme:
- pohánku
- vodu, mlieko
- ovocie podľa chuti
- orechy
- med
- škoricu
Postup:
Pohánku uvaríme v dvojnásobnom množstve vody, aby pekne napučala a zmäkla. Obvykle na jednu porciu stačí 2 dcl hrnček pohánky. Občas miešame, aby pohánka neprihorela. Po nasiaknutí všetkej vody pohánku zcedíme a dáme do vyššej nádoby, vhodnej na mixovanie. Prilejeme mlieko (ja používam sójové) a s ponorným mixérom pohánku trochu pomixujeme. Je len na vás, aký typ kaše máte radi – či riedku, hladkú, s väčšími kúskami… Ak chcete, do pohánky si môžete vmixovať aj banán.
Ak chcete obohatiť svoje jedlo o výživný doplnok, vyskúšajte Vegan protein Weider. Dodá vám kvalitné rastlinné bielkoviny, ktoré podporia vašu energiu a zdravý životný štýl.
Následne pohánkovú kašu v miske dochutíme podľa svojich predstáv a chuti.
