Potrebujeme:
50 g tvrdého syra, 5 veľkých cibúľ, soľ, petržlenová vňať, maslo na potretie zapekacej misy
Na plnku potrebujeme:
120 g šampiňónov, 100 g šunky, 2 lyžice masla, 2 paradajky, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, strúhanka na zahustenie
Postup:
Cibuľu najprv sparíme vo vriacej osolenej vode a necháme ju odkvapkať. Po vychladnutí z nich vydlabeme vnútrajšok.
Polovicu vydlabaného vnútrajška nakrájame a opečieme na masle, pridáme nakrájané šampiňóny, ošúpané a nadrobno nakrájané paradajky, osolíme, okoreníme a krátko necháme dusiť. Zmes po vychladnutí premiešame s nakrájanou šunkou, pridáme aj petržlenovú vňať a podľa potreby zahustíme strúhankou. S pripravenou zmesou naplníme cibule, dáme do maslom vymastenej zapekacej misy s nakrájanými zvyškami cibúľ, podlejeme trochou vody a za občasného podlievania pečieme v stredne prehriatej rúre asi 20 minút. Potom cibule posypeme strúhaným syrom, petržlenovou vňaťou a krátko zapečieme. Podávať môžeme so zemiakovou vňaťou.
Ilustračné foto: pixabay.com