Čučoriedkový koláč je rýchla mňamka, ktorú budete mať hotovú raz-dva. Výborný, vláčny a jednoduchý. Tejto dobrote nebudete mať čo vytknúť.
Na čučoriedkový koláč s mrveničkou budeme potrebovať:
Na cesto:
- 250 g ricotty
- 150 g kryštálový cukor
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 ks vajce
- 60 roztopeného masla
- 1 Pl citrónovej kôry
- 2 Pl citrónovej šťavy
- 260 g hladkej múky
- 1 Čl kypriaceho prášku
- 1 Čl jedlej sódy
- štipka soli
- 250 g čučoriedok
Na mrveničku:
- 100 g kryštálového cukru
- ½ Čl kypriaceho prášku
- štipka škorice
- 60 g masla
- 100 g hladkej múky
Ako na to:
Najprv si predhrejeme rúru na 180°C a pripravíme si koláčovú formu, ktorú vytrieme maslom. Čučoriedkový koláč začneme prípravou cesta. V miske spolu vyšľaháme ricottu, kryštálový a vanilkový cukor a celé vajíčka. Zmes dôkladne premiešame a pridáme citrónovú kôru a šťavu. Opäť všetky ingrediencie spolu dobre premiešame. Na záver primiešame rozpustené vlažné maslo.
Do tekutej zmesi primiešame preosiatu múku, kypriaci prášok, sódu a štipku soli. Tieto ingrediencie zľahka primiešame do cesta. Husté cesto nalejeme do pripravenej koláčovej formy a na vrch poukladáme čučoriedky. Vďaka nim bude piškótové cesto jemnejšie a vláčne.
Na vrch koláča potom rozsypeme pripravenú mrveničku, ktorú si pripravíme nasledovne. Rozpustíme si v hrnci maslo, pridáme múku, kypriaci prášok, cukor a škoricu. Všetky ingrediencie dobre premiešame. Mala by nám vzniknúť hmota, ktorá sa v rukách pekne rozmrví. Čučoriedkový koláč dáme do pripravenej vyhriatej rúry a pečieme približne 50 minút. Dobrú chuť.
Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám čučoriedkový koláč s mrveničkou chutil. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.