Site icon Nazjedenie.sk

Fazuľová polievka

Traditional bulgarian bean broth served in restaurants

Potrebujeme:
100 g veľkej bielej fazule, 100 g koreňovej zeleniny, 50 g slaniny, 2 strúčiky cesnaku, 1,5 l mäsového alebo zeleninového vývaru, 1 bobkový list, 1 cibuľa, 1 lyžica hladkej múky, 1 klobása, 1 lyžica oleja na opečenie

Postup:
Najprv si vopred namočenú fazuľu zalejeme vývarom, pridáme bobkový list a uvaríme takmer do mäkka. Potom nakrájanú slaninu vyškvaríme, na nej opražíme nahrubo pokrájanú cibuľu, zasypeme múkou, opražíme a zalejeme časťou vývaru z fazule. Premiešame, pridáme na rezance nakrájanú zeleninu, zvyšný vývar aj s fazuľou posolíme a povaríme. Na oleji si opečieme na kolieska nakrájanú klobásu, pridáme ju do polievky, dochutíme popučeným cesnakom, polievkovým korením a pokrájanou petržlenovou vňaťou.

Ilustračná foto: sxc.hu

Exit mobile version