Netradičný druh ovocia nazývaný goji sa v krajine svojho pôvodu považuje priam za prírodný zázrak. Na prvý pohľad je to len obyčajný krík, no ukrýva v sebe veľa zdravia. Možno aj preto ho v Ázii vnímajú ako červený diamant.
Ak sa rozhodnete ochutnať goji, najlepšie je ho pridať do krupicovej kaše, cereálnej zmesi, rôznych jogurtov, či ovocných koktailov. Z goji si môžete uvariť aj osviežujúci čaj, ktorý je v Číne nazývaný nápoj mladosti. Na jeden liter vody sa odporúča použiť tri až štyri čajové lyžičky. Stačí lúhovať tri minúty. Plody potom pokojne skonzumujte. Pre tých, ktorí sa rozhodli pre redukčnú diétu, sa odporúča obohatiť svoj jedálniček o niekoľko plodov goji denne. Kombinácia vlákniny a chrómu zaisťuje kontrolu cukru v krvi. S množstvom však opatrne. Vedci odporúčajú, aby dospelí nepresiahli dennú dávku 30 gramov a dieťa do desať rokov by nemalo prekročiť polovičnú dávku.
foto: pixabay.com