Javorový sirup je výborným doplnkom k palacinkám alebo lievancom. Nové výskumy ale naznačujú, že tento sirup dokáže oveľa viac, ako len dodať vašim raňajkám vynikajúcu chuť.
Javorový sirup má veľmi veľa pozitívnych účinkov a je bohatý na množstvo prospešných látok, no pri jeho príliš častom konzumovaní musíte byť pripravení aj na to, že sa to časom môže odzrkadliť aj na vašej váhe. Táto hnedá číra tekutina je bohatá najmä na minerálne látky, akými sú draslík a vápnik. Podľa vedcov z Americkej chemickej spoločnosti pomáha populárny javorový sirup zastaviť poškodzovanie mozgových buniek, ktoré spôsobuje obávanú Alzheimerovu chorobu. Vedci skúmali výsledky 24 štúdií zameraných na propagáciu zdravého mozgu pomocou diéty a zistili, že autentický javorový sirup, ktorý pochádza z miazgy javora, by mohol pomôcť zabrániť proteínom nájdených v mozgu k zhlukovaniu, čím sa s
Zaujímavosťou na javorom sirupe je to, že môže pokojne zamrznúť a aj po rozmrazení bude mať rovnakú chuť a neubudne mu ani na kvalite.
zdroj: telegraph.co.uk
ilustračné foto: pixabay.com