Nazjedenie.sk

Karamelové rezy

Karamel patrí medzi najsladjšie dobroty, ktoré vedia potešiť. Najlepší je, samozrejme, s čokoládou. Vyskúšajte naše karamelové rezy, ktoré skvele chutia a ich príprava je jednoduchá.

Príprava ingrediencií bude trvať približne 40 minút, samotné pečenie 25 minút.

Potrebujeme:

Na cesto:

Na náplň:

Na ozdobenie:

Ešte potrebujeme:

Postup:

1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a vajcami elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú so škrobom, kypriacim práškom, kakaom a orechami a spoločne s mliekom zapracujeme do cesta.

2. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3. 

3. Upečený plát necháme vychladnúť.

4. Na prípravu náplne uvaríme puding podľa návodu na obale, ale len s 300 ml mlieka a 40 g cukru. Puding odstavíme a nalámeme doň čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Plát prekrojíme a polovicu prenesieme na podnos. Potrieme náplňou a zakryjeme druhou polovicou plátu.

5. Na ozdobenie rozpustíme obe polevy podľa návodu na obale. Tmavú polevu rozotrieme na povrch plátu, ihneď pridáme svetlú polevu a pomocou vidličky vytvoríme vzory. Posypeme karamelom.

Exit mobile version