Karamel patrí medzi najsladjšie dobroty, ktoré vedia potešiť. Najlepší je, samozrejme, s čokoládou. Vyskúšajte naše karamelové rezy, ktoré skvele chutia a ich príprava je jednoduchá.
Príprava ingrediencií bude trvať približne 40 minút, samotné pečenie 25 minút.
Potrebujeme:
Na cesto:
- 150 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 150 g práškového cukru
- 1 balíček vanilínového cukru Dr.Oetker
- 3 vajcia
- 150 g hladkej múky
- 80 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker
- ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
- 2 zarovnané PL preosiateho kakaa
- 100 g mletých lieskových orieškov
- 100 ml mlieka
Na náplň:
- 1 balíček karamelového pudingu
- 300 ml mlieka
- 40 g cukru
- 100 g orieškovej čokolády
Na ozdobenie:
- 1 balíček Polevy mliečnej Dr.Oetker
- ½ balíčka Polevy svetlej Dr.Oetker
- 1 balenie Salted caramel crunch Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
- plech na pečenie (30 x 40 cm)
- elektrický ručný šľahač
Postup:
1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a vajcami elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú so škrobom, kypriacim práškom, kakaom a orechami a spoločne s mliekom zapracujeme do cesta.
2. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3.
3. Upečený plát necháme vychladnúť.
4. Na prípravu náplne uvaríme puding podľa návodu na obale, ale len s 300 ml mlieka a 40 g cukru. Puding odstavíme a nalámeme doň čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Plát prekrojíme a polovicu prenesieme na podnos. Potrieme náplňou a zakryjeme druhou polovicou plátu.
5. Na ozdobenie rozpustíme obe polevy podľa návodu na obale. Tmavú polevu rozotrieme na povrch plátu, ihneď pridáme svetlú polevu a pomocou vidličky vytvoríme vzory. Posypeme karamelom.