Karamelové rezy

Karamel patrí medzi najsladjšie dobroty, ktoré vedia potešiť. Najlepší je, samozrejme, s čokoládou. Vyskúšajte naše karamelové rezy, ktoré skvele chutia a ich príprava je jednoduchá.

Príprava ingrediencií bude trvať približne 40 minút, samotné pečenie 25 minút.

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 150 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 150 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 3 vajcia
  • 150 g hladkej múky
  • 80 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker
  • ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 2 zarovnané PL preosiateho kakaa
  • 100 g mletých lieskových orieškov
  • 100 ml mlieka

Na náplň:

  • 1 balíček karamelového pudingu
  • 300 ml mlieka
  • 40 g cukru
  • 100 g orieškovej čokolády

Na ozdobenie:

  • 1 balíček Polevy mliečnej Dr.Oetker
  • ½ balíčka Polevy svetlej Dr.Oetker
  • 1 balenie Salted caramel crunch Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie (30 x 40 cm)
  • elektrický ručný šľahač

Postup:

1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a vajcami elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú so škrobom, kypriacim práškom, kakaom a orechami a spoločne s mliekom zapracujeme do cesta.

2. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3. 

3. Upečený plát necháme vychladnúť.

4. Na prípravu náplne uvaríme puding podľa návodu na obale, ale len s 300 ml mlieka a 40 g cukru. Puding odstavíme a nalámeme doň čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Plát prekrojíme a polovicu prenesieme na podnos. Potrieme náplňou a zakryjeme druhou polovicou plátu.

5. Na ozdobenie rozpustíme obe polevy podľa návodu na obale. Tmavú polevu rozotrieme na povrch plátu, ihneď pridáme svetlú polevu a pomocou vidličky vytvoríme vzory. Posypeme karamelom.

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *