Nazjedenie.sk

Kedysi delikatesa kráľov, dnes obľúbená pochúťka slovenských spotrebiteľov

Len málokto pohrdne syrovou maškrtou vyrobenou z lahodného mlieka. Jasno v tom majú aj slovenskí spotrebitelia, ktorí v rámci hlasovania udelili významné ocenenie produktom privátnej značky K-Classic – syrom Gouda a Eidam plátkový. Lahodné syry, ktoré nájdete exkluzívne v Kauflande sa tak pre nich stali Najlepšou novinkou roku 2017. Niet divu! Jednoduchá chuť, no zároveň korenistá aróma je neoddeliteľnou súčasťou plátkového syru Eidam. Naopak, tradičný syr Gouda, pochádzajúci z holandských provincií Ultrecht a Zuit-Holland očarí nejedného gurmána vďaka svojej maslovej chuti s nádychom orieškov hneď v dvoch variantoch – zelený pre chuť zvýraznenú pestom a červený pre tóny paradajky s bazalkou. Skvelo sa s ním pohráte aj pri varení.

VS 17 logo SK modre

Dochádza vám však fantázia a neviete, čo pripraviť na obed? Máme pre vás tip na zdravý a chutný recept pripravený v spolupráci s foodblogerkou Tatianou Leovou, ktorý určite ocení nejeden labužník a lúsknutím prsta sa stane súčasťou vášho domáceho jedálnička. Veď predsa spojenie obľúbeného syra s tými správnymi ingredienciami je zárukou kulinárskeho zážitku. Prajeme dobrú chuť a ničím nerušené maškrtenie!

 

CUKETOVÉ LASAGNE S BYLINKAMI

Ingrediencie:

500g mletého mäsa (250g bravčového, 250g hovädzieho) K-Purland

2 cibule

2-3 strúčiky cesnaku

250ml hovädzieho vývaru

400g rajčinového pretlaku

Hrsť najemno nasekaných byliniek podľa chuti (napr. petržlen, oregano, tymián)

1 veľká cuketa

300g syru Gouda K-Classic

2 mozzarelly

Olivový olej

Soľ

Korenie

Postup:

Cuketu nakrájame pozdĺžne na tenké plátky, osolíme a necháme vypotiť na suchej utierke. Cibuľu nakrájame najemno, strúčiky cesnaku rozpučíme plochou stranou noža a nakrájame na jemné plátky. Na olivovom oleji speníme cibuľu dosklovita, pridáme cesnak a nakoniec mleté mäso, ktoré orestujeme. Keď sa mäso zatiahne, pridáme pretlak, bylinky a dochutíme soľou a korením.

Vypotené cukety osušíme papierovými utierkami dosucha, aby nám pri pečení nepustili šťavu. Gouda syr nastrúhame a mozzarellu nakrájame na plátky.

Rúru si rozohrejeme na 200 °C. Do pekáča navrstvíme mäso, plátky cukiet a syr, až kým všetko neminieme. Prvých 20 minút pečieme prikryté alobalom, ďalších cca 15 minút bez prikrytia, kým nie je syr zlatistý.

Širokú ponuku syrov privátnej značky K-Classic, ale aj ostatných, vždy čerstvých ingrediencií nájdete exkluzívne v Kauflande. Navyše, kúpou týchto výrobkov podporíte nákup vozidiel v rámci terénnych sociálnych služieb Slovenského Červeného kríža, ktoré pomôžu ľuďom v núdzi po celom Slovensku.

Exit mobile version