Site icon Nazjedenie.sk

Krémové rizoto s cuketou

Potrebujeme:
1 šálku ryže,
1 cibuľu,
1/4 šálky červeného vína,
2 šálky vývaru (bujónu),
1 cuketu,
olivový olej,
soľ,
mleté čierne korene,
tvrdý syr.
Postup:
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a neskôr pridáme ryžu. Krátko orestujeme, prilejeme víno a za stáleho miešania varíme. Neskôr po troške prilievame vývar a miešame, kým ryža nevypije každú dávku vývaru. Rizoto bude postupne získavať krémovú konzistenciu. Keď je ryža takmer hotová, pridáme na kocky alebo plátky nakrájanú cuketu. Podľa potreby ešte podlejeme vývarom, osolíme, okoreníme, premiešame a necháme dôjsť pod pokrievkou. Pozor však, aby rizoto neprihorelo. Na tanieri ho môžeme posypať nastrúhaným syrom.
Foto: pixabay.com
Exit mobile version