Potrebujeme:
400 g pečeného kuracieho mäsa,
100 g ementálu,
100 g šunky,
4 listy hlávkového šalátu,
2 paradajky,
1 červená cibuľa.
Na zálievku:
150 g bieleho jogurtu,
100 ml smotany,
1/2 citróna,
1 lyžica olivového oleja,
worcesterská omáčka,
soľ,
mleté čierne korenie
Postup:
Mäso bez kože, šunku a syr nakrájame na drobné kocky, paradajky nakrájame na plátky, cibuľu na tenké kolieska, ktoré rozoberieme na prstence. Všetko premiešame, zmiešame s jogurtom, smotanou, pokvapkáme worcesterskou omáčkou, okyslíme šťavou z polky citróna, vmiešame olej, soľ a mleté čierne korenie. Šalát necháme asi hodinu odstáť v chladničke. Podávame ho na plochej mise vystlanej listami šalátu.
Ilustračné foto: sxc.hu