Nazjedenie.sk

Lahodná paštéta z kuracích pečienok

Príprava domácej paštéty je určite pre mnohé gazdiné veľkou výzvou. Ale chuť domácej paštéty sa nedá ničím len tak jednoducho nahradiť. Domáca paštéta z kuracích pečienok je lahodná, slano-sladká, skvele dochutená nátierka na chrumkavej bagetke, ktorú nebudete chcieť prestať jesť.

Zbiehajú sa vám už slinky? Pripravte si čerstvé chrumkavé pečivo a hor sa do prípravy, ktorá vám potrvá maximálne 15 minút. Domáca lahodná paštéta z kuracích pečienok nepočká 😉

Na paštétu z kuracích pečienok budeme potrebovať:

Ako na to:

Najprv si kuracie pečienky dobre premyjeme a nakrájame na menšie kúsky. V hrnci na miernom plameni necháme roztopiť kúsok maslo. Pridáme na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu. Restujeme, kým cibuľa nechytí peknú bielu farbu. Pridáme pečienky a necháme ich dusiť, kým nezmäknú a pridáme nadrobno nakrájaný alebo pretlačený cesnak a necháme opäť minútku dusiť. Následne prilejeme víno a necháme opäť prevariť, kým sa nevyparí.

Zmes z hrnca prelejeme do mixéra, pridáme zvyšok masla, horčicu, med, soľ, čierne korenie, majorán a tymián a poriadne rozmixujeme na hladkú zmes. Nakoniec pridáme smotanu a opäť dôkladne rozmixujeme. Ochutnáme a podľa chuti okoreníme či osolíme. Nakoniec primiešame nasekané a na suchej panvici opražené mandle.  Paštétu preložíme do uzatvárateľnej nádoby a necháme vychladnúť. Neskôr ju preložíme do chladničky aby stuhla. Podávame s čerstvým najlepšie chrumkavým pečivom 😉 Paštéta z kuracích pečienok je výborná v kombinácií aj so sladkým brusnicovým džemom, kúskom tvrdého syra alebo s lístkami čerstvého tymiánu alebo rukoly. Všetky tieto ingrediencie dokonale ozvláštnia samotnú chuť paštéty. Dobrú chuť! 

pečienka z kuracích pečienok

Páčil sa vám tento recept na paštétu z kuracích pečienok? Podporte ho zdieľaním na Facebooku. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Exit mobile version