Nazjedenie.sk

Malinový sirup

Sladké a ešte sladšie. Maliny, už len pri tom slove cítite ich sladkastú vôňu a sliny sa vám v ústach zbiehajú. Sladkasto-kyslá chuť spôsobí v ústach úplnú explóziu chutí. V jednej bobuľke tak cítite chuť slnka, chuť leta, chuť zdravia.

Bez malinovej limonády s plátkami citróna a pár lístkami mäty nie je leto. Skvelé osvieženie ako pre deti, tak aj pre dospelých. Ak ste už z malín uvarili džem, spravili malinovú tortu s malinovým krémom, pripravili deťom nanuky či dreň, je ten správny čas pre malinový sirup.

Už ste si predstavili tú malinovú farbu, vôňu a chuť malinového sirupu? Poďme sa doň pustiť!

malinový sirup

Na malinový sirup budeme potrebovať:

Ako na malinový sirup:

Maliny si ešte za sucha preberieme a očistíme ich od stopiek a nečistôt. Potom ich poriadne prepláchneme vodou a zbavíme sa dôkladne prachu. Maliny necháme v cedníku odkvapkať.

Očistené a umyté maliny presunieme do hrnca a zalejeme ich vodou. Na miernom ohni varíme približne 5 až 10 minút. Zmes na malinový sirup odstavíme a zasypeme kryštálovým cukrom. Premiešame a necháme na chladnejšom mieste aspoň 24 hodín odležať. Oddýchnuté maliny s cukrom precedíme cez gázu alebo sitko a zbavíme sa prebytočných kôstok. Šťavu prelejeme do hrnca a necháme prejsť varom.

Horúci sirup nalievame do vysterilizovaných fliaš dôkladne uzatvoríme. Vychladnutý sirup premiestnime na chladné miesto. Malinový sirup buď vychladený alebo s kúskami ľadu. Môžeme do pridať pár lístkov mäty a pár plátkov limety či citróna.

Páči sa vám tento recept na malinový sirup? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty

Exit mobile version