Ak si chcete urobiť obed, ktorý nezje poldňa vášho času, niekedy je lepšie spoľahúť sa na vlastný inštinkt gazdinky.
Prezrite svoje zásoby, skontrolujte, v akom stave sú suroviny – či sa im nekončí spotreba, prípadne strácajú na čerstvosti – a pustite sa do prípravy obeda. Tak, ako aj ja.
Malá rada: Ak neradi vyhadzujete jedlo, uršte si prioritne uvariť si obed z tých potravín, ktoré to už majú s čerstvosťou na mále.
Môj obed
Doma som našla pšeno, ktoré som dala variť v 1,5 väčšom množstve vody asi 15 minút
Na plech vystlaný papierom na pečenie som porozhadzovala zeleninu: cibuľu, mrkvu, 2 cukety a červenú papriku. Pokropila olivovým olejom, osolila, okorenila šalátovým korením (pretože na grilovanú zeleninu už nebolo) a dala piecť pri 200 stupňoch cca 30 minút.
Následne som si zeleninku zmiešala so pšenom, pridala omáčku (sladkokyslú od nugetiek) a šalátovú uhorku. Zdravé jedlo ako vyšité, čo poviete? 🙂