Obdobie letných grilovačiek už začalo. Pripravte svojim kamarátom a hosťom klobásky, aké ešte nejedli.
Potrebujeme:
5 klobások na grilovanie,
5 tenkých plátkov slaniny,
50 g tvrdého syru.
Omáčka:
4 strúčiky cesnaku,
2 PL horčice,
1 ČL medu,
kôra z 1 citrónu,
mletá červená paprika.
Postup:
Klobásky pozdĺžne rozrežeme a medzi polovice vložíme syr nastrúhaný na hrubšie rezance. Klobásky spojíme, obtočíme slaninou, upevníme špáradlami a môžeme grilovať. Medzitým si pripravíme omáčku. Zmiešame horčicu, med, pretlačený cesnak, citrónovú kôru a červenú papriku podľa chuti. Dobre premiešame a už len čakáme, kým budú klobásky hotové.
Ilustračná foto: pixabay.com