Nazjedenie.sk

Paradajkové čatní s višňami

Potrebujeme:

400 g višní,
300 g cibule,
4 strúčiky cesnaku,
1 červená feferónka,
250 ml balzamikového octu,
1 plechovka lúpaných paradajok (400 g) krájaných na kúsky,
140 g paradajkového pretlaku,
4 PL posekanej petržlenovej vňate,
½ KL soli,
½ KL čierneho korenia,
1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker.

Postup:

Višne umyjeme, odkôstkujeme a odvážime. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame na kocky. Feferónku očistíme
a nakrájame na veľmi drobné kúsky. Višne, cibuľu, cesnak, feferónku, ocot, paradajky, paradajkový pretlak, petržlenovú vňať, soľ a čierne korenie dobre premiešame v hrnci s Extra želírovacím cukrom. Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a varíme 5 minút, pričom to občas premiešame. Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve prevareného čatní. Pokiaľ je po vychladnutí nedostatočne tuhé, vmiešame doň
2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker. Ihneď naplníme až po okraj do pripravených pohárov. Zavrieme viečkom, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

TIP: Čatní chutí výborne so všetkými druhmi mäsa.

Paradajkove catni s visnami

Exit mobile version