Počet porcií: 6
Potrebujeme: hlbší plech na pečenie kačice
Suroviny:
- 1 celá kačica
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 4 jablká
- 150 g sušených sliviek Alesto
- 200 ml suchého bieleho vína
- 1 kg zemiakov
- olivový olej Primadonna
- 1 cibuľa
- čerstvý rozmarín
Postup:
Sušené slivky namočíme deň vopred do bieleho vína. Kačicu tiež deň vopred dôkladne nasolíme a necháme ju odležať v chladničke. Na druhý deň ju opláchneme a osušíme. Ochutíme ju čiernym korením, podlejeme trochou vody a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 2 – 2,5 hodiny.
Kačicu počas celej doby pečenia polievame výpekom a ak sa žiada aj vodou, aby bola po upečení šťavnatá. V polovici pečenia pridáme očistené jablká nakrájané na menšie mesiačiky a sušené slivky vo víne.
Očistené zemiaky nakrájame na mesiačiky a varíme vo vriacej osolenej vode približne 4 minúty. Na panvici s olivovým olejom orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu s natrhanými lístkami rozmarínu. Pridáme predvarené a scedené zemiaky, ochutíme soľou a korením a restujeme dozlatista.
Servírovanie
Na tanier naberieme opekané zemiaky, jablká a slivky, ktoré sa piekli s kačicou. Posypeme petržlenovou vňaťou a pridáme porciu kačice.