Site icon Nazjedenie.sk

Pečená kačica s jablkami a slivkami

Kačacie prsia očistíme, kožu narežeme a ochutíme soľou a korením. Opekáme ich na suchej panvici na strane s kožou, kým koža pustí tuk a mierne zhnedne. Potom mäso obrátime a ďalej opekáme. Keď získa zlatohnedú farbu, preložíme do zapekacej misy, posypeme natrhaným rozmarínom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 10 minút. Hotové kačacie prsia pokvapkáme pomarančovou šťavou, prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť.

Počet porcií: 6

Potrebujeme: hlbší plech na pečenie kačice

Suroviny:

Postup:

Sušené slivky namočíme deň vopred do bieleho vína. Kačicu tiež deň vopred dôkladne nasolíme a necháme ju odležať v chladničke. Na druhý deň ju opláchneme a osušíme. Ochutíme ju čiernym korením, podlejeme trochou vody a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 2 – 2,5 hodiny. 

Kačicu počas celej doby pečenia polievame výpekom a ak sa žiada aj vodou, aby bola po upečení šťavnatá. V polovici pečenia pridáme očistené jablká nakrájané na menšie mesiačiky a sušené slivky vo víne. 

Očistené zemiaky nakrájame na mesiačiky a varíme vo vriacej osolenej vode približne 4 minúty. Na panvici s olivovým olejom orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu s natrhanými lístkami rozmarínu. Pridáme predvarené a scedené zemiaky, ochutíme soľou a korením a restujeme dozlatista.

Servírovanie

Na tanier naberieme opekané zemiaky, jablká a slivky, ktoré sa piekli s kačicou. Posypeme petržlenovou vňaťou a pridáme porciu kačice.

Exit mobile version