Viete si predstaviť toto obdobie bez jedál z tekvíc či nebodaj bez kačacích hodov? A teraz si predstavte, že máte na jednom tanieri dva obľúbené kulinárske symboly jesene – pečené kačacie stehná a tekvicu. Jeseň je už definitívne tu a preto by sme mali ulahodiť našim chuťovým pohárikom. Dnes sme si pre vás pripravili skvelý recept na pečené kačacie stehná s tekvicou, ktorý určite patrí medzi typické recepty tohto obdobia. Už sa vám zbiehajú slinky?
Upiecť kačku, je to najideálnejšie, nie je to síce veľmi jednoduché a potrebujete na to určitú dávku skúseností, no kačacie stehná zvládnete ako nič. V spojení s tekvicou a pomarančom si tento recept určite osvojíte a zradíte medzi pravidelné nedeľné obedy. Poďme si spolu pripraviť túto jesennú delikatesu -kačacie stehná s tekvicou a pomarančom.
Na pečené kačacie stehná s tekvicou budeme potrebovať:
- 2 kačacie stehná
- 1 stredne veľkú tekvičku
- 1 pomaranč
- soľ
- mleté čierne korenie
- olivový olej
Ako na to:
Najprv si predhrejeme rúru na 160 °C. Kačacie stehná umyjeme a osušíme kuchynskou utierkou. Kožu nestrhávame, ale pekne ju poprepichujeme špáradlom, aby sa pri pečení pekne uvoľnil kačací tuk. Stehná osolíe a okoreníme z oboch strán.
Takto pripravené stehná položíme na pekáč bez pridania oleja či tuku a pečieme približne 90 minút. Medzi tým, si umyjeme, očistíme a nakrájame tekvicu – tú je najlepšie rezať na mesiačiky a potom na kocky. Pomaranč aj s kôrou rozrežeme na osminy. Osolíme, pokvapkáme trochou olivového oleja a pridáme do pekáča ku kačacím stehnám. Vložíme do rúry a pečieme ďalších 30 minút. Pečené kačacie stehná s tekvicou a pomarančom sú hotové. Môžeme podávať so zeleným šalátom alebo dokonca nakladanou zeleninou, ktorá sa k tomu veľmi hodí. Dobrú chuť 😉
Páčil sa vám tento recept na kačacie stehná s tekvicou a pomarančom? Podporte ho zdieľaním na Facebooku. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.