ČlánkyHydinaMagazínMäsoRecepty

Pečené kačacie stehná s tekvicou a pomarančom

Viete si predstaviť toto obdobie bez jedál z tekvíc či nebodaj bez kačacích hodov? A teraz si predstavte, že máte na jednom tanieri dva obľúbené kulinárske symboly jesene – pečené kačacie stehná a tekvicu. Jeseň je už definitívne tu a preto by sme mali ulahodiť našim chuťovým pohárikom. Dnes sme si pre vás pripravili skvelý recept na pečené kačacie stehná s tekvicou, ktorý určite patrí medzi typické recepty tohto obdobia. Už sa vám zbiehajú slinky? 

Upiecť kačku, je to najideálnejšie, nie je to síce veľmi jednoduché a potrebujete na to určitú dávku skúseností, no kačacie stehná zvládnete ako nič. V spojení s tekvicou a pomarančom si tento recept určite osvojíte a zradíte medzi pravidelné nedeľné obedy. Poďme si spolu pripraviť túto jesennú delikatesu -kačacie stehná s tekvicou a pomarančom. 

Na pečené kačacie stehná s tekvicou budeme potrebovať:

  • 2 kačacie stehná
  • 1 stredne veľkú tekvičku
  • 1 pomaranč
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej 

Ako na to:

Najprv si predhrejeme rúru na 160 °C. Kačacie stehná umyjeme a osušíme kuchynskou utierkou. Kožu nestrhávame, ale pekne ju poprepichujeme špáradlom, aby sa pri pečení pekne uvoľnil kačací tuk. Stehná osolíe a okoreníme z oboch strán. 

Takto pripravené stehná položíme na pekáč bez pridania oleja či tuku a pečieme približne 90 minút. Medzi tým, si umyjeme, očistíme a nakrájame tekvicu – tú je najlepšie rezať na mesiačiky a potom na kocky. Pomaranč aj s kôrou rozrežeme na osminy. Osolíme, pokvapkáme trochou olivového oleja a pridáme do pekáča ku kačacím stehnám. Vložíme do rúry a pečieme ďalších 30 minút. Pečené kačacie stehná s tekvicou a pomarančom sú hotové. Môžeme podávať so zeleným šalátom alebo dokonca nakladanou zeleninou, ktorá sa k tomu veľmi hodí. Dobrú chuť 😉 

Pečené kačacie stehná s tekvicou

Páčil sa vám tento recept na kačacie stehná s tekvicou a pomarančom? Podporte ho zdieľaním na Facebooku. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *