Prísady:
Na cesto:
150 g hladkej múky
1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
4 vajcia
100 g rozpusteného masla alebo margarínu
200 g mletých lieskových orieškov
75 g hrozienok
150 g práškového cukru
Na náplň:
750 g rozvarených jabĺk
2 balíčky Škoricového cukru Dr.Oetker
500 ml smotany na šľahanie
1 polievková lyžica práškového cukru
3 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker
šťava a kôra z ½ citróna
200 kyslej smotany
Ešte potrebujeme:
plech na pečenie (30 x 40 cm)
Čas na prípravu: asi 20 minút
Príprava:
1. Na prípravu cesta dáme všetky suroviny na cesto do misy a dôkladne premiešame. Cesto nalejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm), uhladíme stierkou a vložíme do rúry piecť.
Elektrická rúra: 180°C (predhriata)
Teplovzdušná rúra: 160°C (predhriata)
Plynová rúra: stupeň 2-3 (predhriata)
Čas pečenia: asi 25 minút
2. Plech vyberieme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
3. ¾ rozvarených jabĺk zmiešame so škoricovým cukrom a natrieme na zákusok. Odložíme do chladu. Smotanu vyšľaháme s cukrom a smeta-fixom do tuha, vmiešame citrónovú šťavu, kôru a kyslú smotanu.
4. Vyšľahanú šľahačku rozotrieme na jablkovú plnku a uhladíme. Krém ozdobíme zvyšnými kúskami jabĺk a dáme na asi 30 minút do chladu. Nakrájame na rezy a servírujeme.