Potrebujeme:
200 g teľacieho mäsa, 100 g koreňovej zeleniny, 40 g cibule, 40 g zeleného hrášku, 20 g masla, 20 g hladkej múky, 3 dl mlieka, 1,5 l vody, 1 malý karfiol, 1 žĺtok, zelená petržlenová vňať
Postup:
Najprv si mäso umyjeme, nakrájame na kocky, zalejeme vodou a pomaly necháme zovrieť. Pridáme očistenú zeleninu, cibuľu, osolíme a varíme. Pripravíme zápražku z nasucho opraženej múky a masla, zalejeme ju precedenou polievkou, pridáme hrášok, karfiol rozobratý na ružičky a varíme, kým zelenina nezmäkne. Potom zavaríme žemľové knedličky a povaríme. Do hotovej polievky pridáme žĺtok, ktorý sme si rozmiešali v mlieku a nakoniec polievku ochutíme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.
Ilustračné foto: sxc.hu