Site icon Nazjedenie.sk

Príprava aspiku

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na 1 liter aspiku potrebujeme:
1 kg bravčových nožičiek a kožiek, 150 g miešanej koreňovej zeleniny, soľ, cibuľu, celé čierne korenie, ocot

Postup:
Do osolenej studenej vody dáme bravčové nožičky a kožičky a pomaly privedieme do varu. Potom pridáme aj koreňovú zeleninu, soľ, cibuľu so šupkou a korenie. Necháme variť asi 3 hodiny. Uvarený aspik zbavíme tuku a scedíme cez čistú utierku. Keď je kalný, pridáme rozšľahaný bielok, dobre ho v ňom rozmiešame a necháme pri miernom ohreve zraziť. Následne zas scedíme a podľa chuti pridáme ocot. Môžeme ho aj prifarbiť napríklad odvarom z cvikly, odvarom zo špenátu alebo mrkvovou šťavou. Hotový aspik necháme na chladnom mieste stuhnúť. Nakrájaným stuhnutým aspikom zdobíme studené predjedlá. Roztopeným aspikom predjedlá zalievame a necháme stuhnúť.

Ilustračné foto: sxc.hu

Exit mobile version