Nazjedenie.sk

Ríbezľový koláč z mandľovej múky

Teraz je ich čas. Ríbezle červené, čierne alebo biele. Ich kyslá chuť často odrádza robiť z nich čokoľvek. Raz som od manželovej babičky dostala ríbezle a celá natešená som sa rozhodla pripraviť z nich kyselkavý džem, ktorý bude v zime na vianočku s maslom ako stvorený. Žiaľ, mala som veľké oči a z ríbezlí už okrem ich zmrazenia nerobím nič.  

Je to také zvláštne bobuľové ovocie. Milujem si odtrhnúť čerstvý strapec a len tak jesť jednu bobuľku po druhej a keďže ich nezaváram a ani nevarím džem dala som im šancu predviesť svoje jedinečnosti v koláčoch. A vyšlo to. 

Ríbezľový koláč
Ríbezľový koláč

Ríbezle, ja používam najčastejšie tie červené, sú do koláčov úplne mňam. Najmä teraz v lete, ak netúžite po ničom veľmi sladkom. Kyslé ríbezle sa so sladkým cestom úplne skamarátia a vytvoria výbornú kombináciu, ktorú nemožno nemilovať. Dnes som sa rozhodla predstaviť vám rýchly recept na letný koláč z ríbezlí. 

Na ríbezľový koláč budeme potrebovať: 

Ako na to:

Predhrejeme si rúru na 170 °C. Oddelíme si žĺtky od bielok. Žĺtka si vyšľaháme s cukrom do peny. Do žĺtkovej zmesi primiešame strúhanú citrónovú kôru a premiešame. Primiešame mandľovú múku a dôkladne miešame, kým nevytvoríme husté cesto.

Z bielkov si vyšľaháme naozaj tuhý sneh, ktorý po lyžiciach zapracujeme do mandľového cesta. Nakoniec primiešame očistené a umyté bobuľky ríbezlí.

Pripravíme si tortovú formu s priemerom 20 centimetrov a vystelieme ju papierom na pečenie a boky potrieme maslom. Do tejto formy nalejeme cesto a rovnomerne uhladíme. V posypeme mandľovými lupienkami a pečieme približne 30 minút. Po upečení necháme koláč vychladnúť. Voilá, rýchly ríbezľový koláč je hotový, dobrú chuť.

Ríbezľový koláč

Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Exit mobile version