Site icon Nazjedenie.sk

Ryžová kaša – ľahké a teplé raňajky

Processed with VSCO with 7 preset

1 hrnček ryže
4 hrnčeky mandľového mlieka
1 lyžica medu
Džem Relax 100 % z ovocia Čierna ríbezľa
Hrsť nahrubo nasekaných mandlí

(4 porcie)

  1. Ryžu poriadne premyte v horúcej vode.
  2. Následne ju presypte do hrnca s hrubým dnom a zalejte mandľovým mliekom.
  3. Pridajte med a prikryte pokrievkou.
    V bode varu pokrievku trochu odkryte, aby vám mlieko nevykypelo.
  4. Plameň znížte na minimum a varte za občasného miešania 20 –30 minút.
  5. Ak použijete hrniec s tenkým dnom, miešajte častejšie, aby kaša neprihorela.
  6. Kašu prelejte na taniere, pridajte Džem Relax 100 % z ovocia, nasekané mandle a podávajte ešte teplé.

ZDROJ: Recept pre Relax 100 % Čierna ríbezľa pripravili Coolinari.

Ako odmerku použite rovnaký hrnček na ryžu aj mandľové mlieko.

Exit mobile version