Nazjedenie.sk

Ryžový nákyp s pudingom

Tento sladký pokrm pozná určite každý najmä z detských čias. Robievali nám ho v materských školách, no najmä na prázdninách u babky. My vám ponúkame spojenie obľúbeného nákypu so sladkým pudingom a letnými čerešňami.

Potrebujeme:

Postup:

  1. Ryžu uvaríme ako obvykle s jednou zmenou. Tesne pred jej dokončením do nej pridáme mlieko a takto dovaríme.

2. Do hotovej ryže vmiešame žĺtka zmiešané s maslom a cukrom.

3. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a pridáme do “mliečnej” ryže.

4. Uvaríme vanilkový puding, ktorý necháme chvíľu vychladnúť.

5. Spodok zapekacej misy vymastíme klasickým maslom. Použijeme polovicu ryže, na ktorú poukladáme vykôstkované čerešne.

6. Vrch pokryjeme pudingom, zvyškom ryže a dozdobíme škoricovým cukrom.

Tip: Šťavu so zaváraných čerešní nevylievajte. Použite ju na poliatie ryžového nákypu.

Foto: autor

Exit mobile version