Dezerty a múčne jedláFotonávodyMagazínRecepty

Ryžový nákyp s pudingom

Tento sladký pokrm pozná určite každý najmä z detských čias. Robievali nám ho v materských školách, no najmä na prázdninách u babky. My vám ponúkame spojenie obľúbeného nákypu so sladkým pudingom a letnými čerešňami.

Potrebujeme:

  • 1,5 hrnčeka ryže
  • 125 g masla
  • 250 ml mlieka na ryžu
  • 500 ml mlieka na puding
  • 1 vanilkový puding
  • 6 PL cukru
  • 2 vajcia
  • zavárané čerešne
  • škoricový cukor

Postup:

  1. Ryžu uvaríme ako obvykle s jednou zmenou. Tesne pred jej dokončením do nej pridáme mlieko a takto dovaríme.

2. Do hotovej ryže vmiešame žĺtka zmiešané s maslom a cukrom.

3. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a pridáme do „mliečnej“ ryže.

4. Uvaríme vanilkový puding, ktorý necháme chvíľu vychladnúť.

5. Spodok zapekacej misy vymastíme klasickým maslom. Použijeme polovicu ryže, na ktorú poukladáme vykôstkované čerešne.

6. Vrch pokryjeme pudingom, zvyškom ryže a dozdobíme škoricovým cukrom.

Tip: Šťavu so zaváraných čerešní nevylievajte. Použite ju na poliatie ryžového nákypu.

Foto: autor

Mária Pachová

Som študentkou žurnalistiky na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Láska k písaniu a vareniu ma priviedla na portál, ktorý mi ponúka oboje. Som rada, že sa popri škole môžem venovať tomu, čo ma naozaj baví a prinášať čitateľom zaujímavé informácie o jedle a stravovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *