Keď nie je sneh vonku, môžete si ho vytvoriť vo vašej kuchyni. Stačí vám na to pár bežných ingrediencií.
Potrebujeme:
150 g práškového cukru,
5 vajec,
150 g masla,
100 ml vlažného mlieka,
1 prášok do pečiva,
250 g polohrubej múky,
250 g kryštálového cukru,
1 PL citrónovej štavy,
džem.
Postup:
Práškový cukor vymiešame so žĺtkami, roztopeným maslom, mliekom, práškom do pečiva a múkou. Dobre zmiešané cesto vylejeme na plech, na ktorý najskôr dáme papier na pečenie. Rúru rozohrejeme na 180 °C a pečieme 20 minút. Počas pečenia pripravíme sneh. Vyšľaháme z bielkov sneh a pridáme kryštálový cukor a citrónovú šťavu. Na teplý koláč natrieme džem a na to sneh. Zapečieme na 7 minút pri teplote 180-200 °C, až kým nebude sneh v zlatistej farbe.