Dezerty a múčne jedláRecepty

Snehový koláč

Keď nie je sneh vonku, môžete si ho vytvoriť vo vašej kuchyni. Stačí vám na to pár bežných ingrediencií.

Potrebujeme:

150 g práškového cukru,

5 vajec,

150 g masla,

100 ml vlažného mlieka,

1 prášok do pečiva,

250 g polohrubej múky,

250 g kryštálového cukru,

1 PL citrónovej štavy,

džem.

Postup:

Práškový cukor vymiešame so žĺtkami, roztopeným maslom, mliekom, práškom do pečiva a múkou. Dobre zmiešané cesto vylejeme na plech, na ktorý najskôr dáme papier na pečenie. Rúru rozohrejeme na 180 °C a pečieme 20 minút. Počas pečenia pripravíme sneh. Vyšľaháme z bielkov sneh a pridáme kryštálový cukor a citrónovú šťavu. Na teplý koláč natrieme džem a na to sneh. Zapečieme na 7 minút pri teplote 180-200 °C, až kým nebude sneh v zlatistej farbe.

Mária Pachová

Som študentkou žurnalistiky na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Láska k písaniu a vareniu ma priviedla na portál, ktorý mi ponúka oboje. Som rada, že sa popri škole môžem venovať tomu, čo ma naozaj baví a prinášať čitateľom zaujímavé informácie o jedle a stravovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *