Jedli ste už mladé hráškové struky? Chutia výborne. Pridajte ich napr. do šalátu.
Potrebujeme (podľa chuti a počtu porcií):
ľadový šalát,
syr niva s plesňou,
syr hermelín,
mladé hráškové struky,
kuracie prsia,
rukolu,
cherry paradajky,
citrónovú šťavu,
soľ,
mleté čierne korenie,
olivový olej.
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na menšie plátky, osolíme, okoreníme a pripravíme na olivovom oleji. Hrachové struky uvaríme v osolenej vode. Zeleninu umyjeme, šalát natrháme na menšie kusy, paradajky, lístky rukoly a uvarené hráškové struky prerežeme na polovice. Oba syry nakrájame na kocky a dáme do misky k zelenine. Všetko dobre premiešame. Šalát pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Na záver pridáme k šalátu kuracie mäsko.
Ilustračná foto: pixabay.com