Site icon Nazjedenie.sk

Tip na nedeľný obed: Kuracie mäso na hubách

Neviete sa rozhodnúť, čo v nedeľu na obed? To nevadí! Prinášame vám recept, ktorý ulahodí vašim chuťovým pohárikom a garantujem vám, že si všetci budú prsty olizovať. Tak poďme na to!

 Budete potrebovať:

 1 kg kuracieho mäsa- najlepšie sú prsia

huby (buď v konzerve, alebo najlepšie čerstvé)

mleté čierne korenie

soľ

olej

hubové korenie

rasca

maslo

cibuľa

ryža alebo zemiaky ako príloha

voda

hladká múka alebo Solamyl na zahustenie omáčky

Postup prípravy:

 Kuracie prsia si narežte na rezne, ktoré sú približne rovnako hrubé a veľké. Oklepte ich z oboch strán, posypte soľou a mletým čiernym korením. Na panvicu si pripravte väčšie množstvo oleja. Ak je olej horúci, opečte mäso z oboch strán, len aby sa zatiahlo a preložte ho do širšieho hrnca. Nakrájajte si na kocky cibuľku, potrebujeme ju na cibuľový základ k hubám. Zostatkový výpek si odložte bokom, stíšte plameň a do oleja pridajte nakrájané huby, cibuľu a okoreňte to hubovým korením a rascou. Pomaly opekajte, až kým nie je cibuľka dosklovita. Zmes vylejte do hrnca s mäsom a zalejte troškou vody. Nechajte to celé variť. Keď je mäsko mäkké opatrne ho povyberajte na tanier a omáčku môžete ešte dochutiť rascou alebo soľou. Pridajte Solamyl rozmiešaný vo vode alebo hladkú múku a za stáleho miešanie omáčku zahustite. Nechajte minútku prevrieť a vráťte mäso naspäť do hrnca. Pridajte ešte kocku masla a minútku povarte, nech sa maslo spojí s omáčkou. Potom všetko odstavte a podávajte s ryžou alebo americkými zemiakmi. Dobrú chuť!

 

 

Ilustračné foto:pixabay.com

Exit mobile version