Nazjedenie.sk

Uhorkový sirup

O bazovom či púpavom sirupe ste už určite počuli, ale počuli ste už, aby niekto pripravoval uhorkový sirup?

Uhorkový sirup je síce menej tradičný než ten jahodový, no príjemne vás osvieži počas letných horúčav a jeho príprava je naozaj jednoduchá. Stačí si pripraviť uhorkovú šťavu, vodu, trstinový cukor, a kyselinu citrónovú. Na zahustenie je možné použiť xantánovú gumu, ale je možné ju pri príprave vynechať. Dnes vám preto ponúkneme recept na tento zaujímavý sirup.

Na uhorkový sirup budeme potrebovať:

Ako na to:

Uhorkový sirup začneme pripravovať tak, že si dáme prevariť vodu. Najprv si ošúpeme uhorky a nastrúhame ich na hrubom strúhadle. Citróny si poriadne umyjeme a nakrájame na kolieska. Uhorky, citróny a lístky mäty si vložíme do hrnca a zalejeme prevarenou teplou vodou. Pridáme cukor a necháme aspoň 12 hodín luhovať.

Uhorkový výluh prepasírujeme cez sitko, alebo gázu a dáme variť. Sirup privedieme do varu a necháme aspoň 10 minút poriadne vrieť. Prípadnú penu zo sirupu odoberiem a horúci prevarený sirup nalievame do čistých fliaš. Tie dôkladne uzavrieme vrchnáčikom a asi na 20 minút ich položíme naležato. Voilá, uhorkový sirup je hotový. Môžete ho podávať s kúskami citróna či limetky, s lístkami mäty, ale aj s kúskami uhorky.

uhorkovy sirup

Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Exit mobile version