Site icon Nazjedenie.sk

Veľkonočný mazanec

Potrebujeme: 42g droždia, 500g polohrubej múky, 120g práškového cukru, 3 žĺtky, 150g masla, 300ml mlieka, hrozienka, kandizované ovocie, mandle, kôra z jedného citróna, soľ, vajce na potretie

Postup: Droždie necháme vykysnúť v mlieku. Maslo vymiešame so žĺtkami a cukrom dopenista. Múku zmiešame so soľou a citrónovou kôrou, pripraveným kváskom, maslovou zmesou, hrozienkami, ovocím a nasekanými olúpanými mandľami a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste.

Z vykysnutého cesta vypracujeme bochník (alebo ho rozdelíme na dva bochníky) a necháme na plechu dokysnúť. Pred pečením na bochníku nakrojíme krížik, potrieme ho rozšľahaným vajcom, posypeme lupienkami mandlí a pečieme pri teplote 180°.

Exit mobile version