Potrebujeme:
Kalamáre:
400 g mrazených krúžkov z kalamáru,
polohrubú múku na obaľovanie,
mleté čierne korenie,
soľ,
olej,
citrónovú šťavu,
Omáčka:
5 PL kečupu,
1 čili papričku,
2 strúčiky cesnaku,
1 malú cibuľu,
1 KL medu,
1 lyžička šťavy z citróna,
olej,
soľ,
čierne mleté korenie,
Postup:
Kúsky rozmrazených kalamárov osolíme, mierne okoreníme a dôkladne obalíme v múke. Obalené kúsky dáme do sitka a preosejeme prebytočnú múku. Na panvici rozohrejeme olej, vložíme tam kalamáre tak, aby sa navzájom nedotýkali a vysmažíme ich z oboch strán dozlatista. Hotové kúsky vyberieme a osušíme na servítke. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou a podávame so zeleným šalátom alebo omáčkou podľa chuti.
Omáčka:
Na rozohriatom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a čili papričku. Pridáme kečup, citrónovú šťavu, med a ochutíme soľou a mletým korením. Omáčku necháme vychladnúť a podávame s kalamármi.
Ilustračná foto: pixabay.com