Nazjedenie.sk

Vyprážaný bazový kvet

Určite si toto netradičné jedlo získalo vašu pozornosť už dávnejšie. Možno ste o ňom už čítali alebo počuli, no neodvážili ste sa. Ak ste si ešte netrúfli na vyprážaný bazový kvet, tento rok je ten čas nabrať odvahu. Teraz je ten správny čas na zmenu. Vyskúšajte túto zaujímavú lahôdku, určite sa stane vašou každoročnou tradíciou bazovej sezóny. 

Počas výroby bazového sirupu si odložte pár bazových kvetov a vyskúšajte si ich vypražiť. Bazové kvety si môžete pripraviť na slano, no my vám ponúkame recept na vyprážané bazové kvety na sladko v rumovom cestíčku.   

Na vyprážaný bazový kvet potrebujeme: 

vyprazany_bazovy_kvet

Ako na to: 

V miske si pripravíme cestíčko, v ktorom budeme obaľovať bazové kvety. V miske zmiešame mlieko, smotanu na šľahanie, vajíčko, rum a hladkú múku. Dôkladne premiešame tak, aby nám v hmote neostali múčne hrudky. Konzistencie cestíčka vám bude pripomínať cesto na lievance. Rozpálime si panvicu a dostatočné množstvo oleja tak, aby kvety boli pri vyprážaní celé ponorené. Bazový kvet obalíme v cestíčku a položíme na rozpálený olej.  Kvety podávame posypané práškovým cukrom.

Vyprážaný bazový kvet
Exit mobile version