Nezaradené

Vyprážaný bazový kvet

Určite si toto netradičné jedlo získalo vašu pozornosť už dávnejšie. Možno ste o ňom už čítali alebo počuli, no neodvážili ste sa. Ak ste si ešte netrúfli na vyprážaný bazový kvet, tento rok je ten čas nabrať odvahu. Teraz je ten správny čas na zmenu. Vyskúšajte túto zaujímavú lahôdku, určite sa stane vašou každoročnou tradíciou bazovej sezóny. 

Počas výroby bazového sirupu si odložte pár bazových kvetov a vyskúšajte si ich vypražiť. Bazové kvety si môžete pripraviť na slano, no my vám ponúkame recept na vyprážané bazové kvety na sladko v rumovom cestíčku.   

Na vyprážaný bazový kvet potrebujeme: 

  • 4 ks bazového kvetu
  • 100 ml mlieka
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • 1 ks veselé vajíčko
  • 1 PL rumu
  • 3 ½ PL hladkej múky
  • Práškový cukor na posypanie 
vyprazany_bazovy_kvet

Ako na to: 

V miske si pripravíme cestíčko, v ktorom budeme obaľovať bazové kvety. V miske zmiešame mlieko, smotanu na šľahanie, vajíčko, rum a hladkú múku. Dôkladne premiešame tak, aby nám v hmote neostali múčne hrudky. Konzistencie cestíčka vám bude pripomínať cesto na lievance. Rozpálime si panvicu a dostatočné množstvo oleja tak, aby kvety boli pri vyprážaní celé ponorené. Bazový kvet obalíme v cestíčku a položíme na rozpálený olej.  Kvety podávame posypané práškovým cukrom.

vyprazany_bazovy_kvet
Vyprážaný bazový kvet

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *