Nazjedenie.sk

Zapekané zemiaky s kuracím mäsom a pórom

Zapekané obedy či večere sú chutné a výdatné. Pridať, zamiešať si do nich môžete skutočne čokoľvek. Všetko správne ladí a vytvára dokonalý súzvuk chutí. Viete si ich navariovať tak, ako vy sami chcete podľa chuti. Zapekané zemiaky s kuracím mäsom a pórom sú ideálnym tipom na obed i na večeru.

Najčastejšie sa robia predovšetkým zapekané cestoviny. No zapekané zemiaky vám pripomenú overenú klasiku – francúzske zemiaky. Tieto sme však jemne obmenili a nie je to celkom tá klasika, ktorú všetci dobre poznáme 😉

Na zapekané zemiaky s kuracím mäsom a pórom budeme potrebovať:

Ako na to:

Začneme s prípravou zemiakov. Zemiaky v šupke dobre umyjeme a v celku uvaríme do mäkka. Scedíme a necháme vychladnúť a zemiaky nakrájame na kolieska. Rúru rozohrejeme na 180 °C. 

Pokračujeme prípravou kuracích stehien. Poriadne si ich poumývame a nakrájame na menšie kocky. Pór nasekáme na kolieska a nastrúhame si čedar. V panvici rozpálime asi 2 lyžice oleja, pridáme kuracinu, okoreníme a osolíme. K orestovanému mäsku pridáme pór, ale hrsť póru si odložíme na ozdobu). Krátko podusíme a zalejeme vínom. Dusíme aspoň 15 minút. Na záver prilejeme smotanu a varíme ďalšie 2-3 minúty. Odstavíme a pridáme štipku majoránu. 

Maslom si vymastíme zapekaciu misu a naukladáme vrstvu zemiakov, pórovej omáčky s kuracinou a zasypeme polovicou čedaru a opäť prekryjeme vrstvou zemiakov. Povrch osolíme, okoreníme a zasypeme druhou polovicou syra a kúskami masla. Pečieme do zlatista približne 30 minút a ešte horúce posypeme kolieskami póru.

zapekané zemiaky s kuracím mäsom a pórom

Páčil sa vám tento recept na zapekané zemiaky s kuracím mäsom a pórom? Podporte ho zdieľaním na Facebooku. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Exit mobile version