Site icon Nazjedenie.sk

Zapekané zemiaky s údeným mäsom

Potrebujeme:
800 g v šupke uvarených zemiakov, 500 g kvasenej kapusty, 150 g uvareného údeného mäsa, 100 ml smotany, 1 lyžica oleja, 1 cibuľa, 1 lyžička drvenej rasce, 1 bobkový list, 1 vajce, mleté čierne korenie, olej na vymastenie zapekacej misy, soľ

Postup:
Zemiaky si ošúpeme a pokrájame na plátky. Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme kapustu, rascu, bobkový list, osolíme, okoreníme a krátko podusíme. Zapekaciu misu vymastíme olejom, na dno poukladáme kapustu, pokrájané údené mäso a zemiaky. Všetko zalejeme smotanou rozmiešanou s vajcom, vložíme do rozohriatej rúry a zapekáme dozlatista asi 15 minút.

Ilustračné foto: sxc.hu

Exit mobile version