Leto so sebou prináša horúce dni, kedy hľadáme alternatívu na rýchlo pripravené zdravé jedlo. Tieto recepty sú ideálne, ak hľadáte možnosť, ako využiť sezónnu zeleninu, zdravo a ľahko sa najesť a zároveň ušetriť čas strávený pri sporáku.
Šalát s fetou, cícerom a zeleninou
Potrebujeme:
1ks šalátová uhorka
1ks paprika
paradajky
plechovka cíceru
feta
olivy
polovica červenej cibule
olivový olej, extra panenský
biely vínny ocot
šťava z citróna
soľ
čierne korenie
Postup:
Zeleninu nakrájame na menšie kúsky, pridáme fetu, cícer a zalejeme zálievkou. Zálievku si pripravíme zmiešaním olivového oleja, lyžice vínneho octu, šťavy z citrónu a dochutíme korením a soľou. Šalát premiešame a podávame s bagetkami.
Plnené grilované wrapy
Potrebujeme:
celozrné tortilly
paradajkové pesto
sušené paradajky
špenát
grilované kuracie mäso (voliteľné)
Postup:
Celozrné tortilly natrieme paradajkovým pestom, pridáme špenát a sušené paradajky. Tortillu preložíme a ugrilujeme z oboch strán na rozpálenej panvici.
Kukuricový šalát
Potrebujeme:
1/4 šálky bazalky
šálka cherry paradajok
šálka kukurice
polovica menšej červenej cibule
syr Feta
soľ
čierne korenie
olivový olej
vínny ocot
šťava z polovice citróna
Postup:
Vo veľkej mise si zmiešame všetkú zeleninu nasekanú na menšie kúsky. V šálke si zmiešame olivový olej, lyžicu vínneho octu a štavu z polovice citróna. Dochutíme soľou a korením.