Či už grilujete alebo pečiete mäso v rúre, na domácej BBQ omáčke si môžete pochutiť stále.
Potrebujeme:
1/2 hrnčeka kečupu alebo pretlaku,
1 stredne veľkú cibuľu,
1 strúčik cesnaku,
1 PL medu,
1 PL hnedého cukru,
1-2 lyžičky citrónovej šťavy,
1 PL worcestrovej omáčky,
1 lyžička sójovej omáčky,
čierne mleté korenie,
olej,
soľ,
prípadne aj štipku sušenej chilli papričky (alebo chilli omáčky).
Postup:
Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno, cesnak prelisujeme. Na rozpálenom oleji popražíme cibuľu, cesnak a kto chce, aj trochu čili. Pridáme pretlak alebo kečup, med, cukor, citrónovú šťavu, worcestrovú aj sójovú omáčku a podľa chuti okoreníme a osolíme. Varíme na miernom ohni 20-30 minút, potom necháme omáčku vychladnúť. Podávame ku grilovanému alebo pečenému mäsu, alebo ňou mäso polejeme a dopekáme. Napríklad krídelká.
Ilustračná foto: pixabay.com