Barbecue omáčka

Či už grilujete alebo pečiete mäso v rúre, na domácej BBQ omáčke si môžete pochutiť stále.

Potrebujeme: 

1/2 hrnčeka kečupu alebo pretlaku,
1 stredne veľkú cibuľu,
1 strúčik cesnaku,
1 PL medu,
1 PL hnedého cukru,
1-2 lyžičky citrónovej šťavy,
1 PL worcestrovej omáčky,
1 lyžička sójovej omáčky,
čierne mleté korenie,
olej,
soľ,
prípadne aj štipku sušenej chilli papričky (alebo chilli omáčky).

Postup:

Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno, cesnak prelisujeme. Na rozpálenom oleji popražíme cibuľu, cesnak a kto chce, aj trochu čili. Pridáme pretlak alebo kečup, med, cukor, citrónovú šťavu, worcestrovú aj sójovú omáčku a podľa chuti okoreníme a osolíme. Varíme na miernom ohni 20-30 minút, potom necháme omáčku vychladnúť. Podávame ku grilovanému alebo pečenému mäsu, alebo ňou mäso polejeme a dopekáme. Napríklad krídelká.

Ilustračná foto: pixabay.com

Prečítajte si aj:

One thought on “Barbecue omáčka

  • 24. februára 2016 at 14:58
    Permalink

    Zatiaľ som skúšala len kúpenú, ale túto vyskúšam na najbližšej grilovačke, som si istá, že chlapi sa o ňu pobijú.

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *