Site icon Nazjedenie.sk

Božský jablčník

Potrebujeme:
400 g lístkového cesta, škorica, cukor na posypanie

Na plnku potrebujeme:
800 g jabĺk, 500 g kyslej smotany, 80 g krupicového cukru, 4 vajcia, citrónová kôra

Postup:
Cesto vyvaľkáme na placku, ktorú vložíme do väčšej koláčovej formy (s priemerom asi 25cm) a vytvarujeme zvýšené okraje. Cesto poprepichujeme zopárkrát vidličkou. Z neolúpaných jabĺk odstránime jadrovníky, pokrájame na tenké plátky a ozdobne rozložíme na cesto. V kyslej smotane rozšľaháme vajce, cukor, postrúhanú kôru z jedného citróna a touto zmesou zalejeme jablká. Koláč vložíme do dobre vyhriatej rúry, po chvíli teplotu znížime a pomaly dopečieme. Posypeme škoricovým cukrom a podávame teplé.

Ilustračné foto: sxc.hu

Exit mobile version