Potrebujeme:
50 g medailónikov z bravčovej panenskej sviečkovice,
2 lyžice oleja,
1 lyžica masla,
soľ,
mleté čierne korenie,
hladká múka
Na plnku potrebujeme:
12 sušených sliviek,
12 sušených marhúľ,
12 ošúpaných mandlí,
2 lyžice hrozienok,
2 lyžice dezertného vína
Postup:
Do medailónikov urobíme kapsu. Sušené slivky, marhule aj hrozienka pokvapkáme vínom a necháme odstáť. Do každého medialóniku dáme jednu slivku do ktorej sme dali mandľu, marhuľu a niekoľko hrozienok. Otvory zopneme špáradlom alebo niťou, následne medailóniky osolíme, okoreníme a poprášime múkou. Z oboch strán ich prudko opečieme na rozpálenom oleji, pridáme maslo, teplotu znížime a pomaly dopečieme. Podávame s hranolkami.
Ilustračné foto: sxc.hu