PrílohyReceptyZemiaky

Domáce hranolky

Potrebujeme:
100 g zemiakov (podľa potreby), olej na praženie, soľ

Postup:
Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na rovnako veľké hranolky, zalejem ich studenou vodou a necháme odstáť pol hodinu, aby sa z nich odplavil nadbytočný škrob. Hranolky scedíme, osušíme v utierke a vkladáme do rozohriateho oleja a za občasného miešania pražíme takmer domäkka. Predpražené hranolky vyberieme, necháme odkvapkať a prikryté odložíme bokom. Tesne pred podávaním ich dopečieme v rozohriatom oleji dozlatista. vyberieme ich a rozložíme na papierové obrúsky aby sa zbavili nadbytočného oleja. Pred podávaním hranolky posolíme.

Ilustračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *