Nazjedenie.sk

Cestoviny s krevetami a špenátom

Už cítite chuť stredozemného mora na jazyku? prirpavte si cestoviny s krevetami, špenátom a rajčinami a nechajte ste prostredníctvom tejto gastrobomby preniesť na slnečné pláže. Príprava tohto jedla vám nezaberie viac, ako pol hodinu. Ale výnimočná chuť tohto jedla vám zostane na jazyku skutočne veľmi dlho. Vyskúšajte 😉

Na cestoviny s krevetami budeme potrebovať: 

Ako na to: 

V hlbšej panvici si roztopíme maslo. Nakrájame si šunku a tú mierne opražíme na roztopenom masle. Následne pridáme nakrájanú cibuľovú vňať, pretlačený cesnak. Všetko dobre premiešame a spolu necháme restovať. následne pridáme olúpané krevety, umyté a nakrájané cherry paradajky a nakrájané sušené paradajky. Všetko okoreníme čiernym korením, osolíme a necháme znova pražiť. Pozor, v tejto fáze jedlo nemiešame len pretrepávame. 

Do hrnca si dáme vodu, ktorú necháme zovrieť. Pridáme olej a soľ. Do vriacej vody dáme variť cestoviny al dente. Tie scedíme, no vodu z cestovin nevylievame, ale prelejeme ňou špenátové listy. Tie scedíme a následne nakrájame na menšie kúsky. 

Uvarené cestoviny a špenát pridáme do panvice ku krevetám. Pridáme aj lístky bazalky, ktoré sme si predtým umyli a nakrájali na menšie kúsky. Všetko spolu krátko opražíme na miernom ohni. Následne panvicu prikryjeme pokrievkou a odstavíme z plameňa. Po pár minútach jemne premiešame, okoreníme a voilá, cestoviny s krevetami podávame posypané strúhaným parmezánom. Dobrú chuť.

Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám cestoviny s krevetami a špenátom chutili. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Exit mobile version