Potrebujeme:
400 g zmesi jahňacieho,
(prípadne bravčové a hovädzie mäso),
1 cibuľa,
1 strúčik cesnaku,
½ lyžičky mletej sladkej papriky,
soľ,
mleté čierne korenie,
hladká múka,
olej
Pri podávaní:
cibuľa,
sterilizovaná uhorka,
horčica.
Postup:
Mäso najemno pomelieme, premiešame s trochou vody, nadrobno nakrájanou cibuľou, rozpučeným cesnakom, soľou, mletým korením a paprikou. Na múkou poprášenej doske zformuje z pripravenej masy malé valčeky a opečieme ich na oleji. Poprípade ich môžeme grilovať na rozpálenom rošte. Hotové čevapčiči podávame s cibuľou nakrájanou na tenké kolieska, sterilizovanou uhorkou, horčicou a s opekanými zemiakmi.
Ilustračné foto: sxc.hu