Niekedy si treba dopriať. Áno, aj taká pizza niekedy padne vhod a domáca pizza vôbec nie je tak náročná na prípravu, ako si možno myslíte. Uvidíte, viac vám bude chutiť. PLUS, kreativite sa medze nekladú a tak okrem zákldnych ingrediencií si na ňu môžete dať všetko, čo vám chutí 🙂
Domáca pizza so špenátom a cesnakom
Na cesto:
- 250 g polohrubej múky
- ½ Čl soli
- 1 balíček sušeného droždia
- 170 ml vlažnej vody
- 1 Pl oleja
Na vrch:
- 200 ml kyslej smotany
- 1 balenie čerstvého špenátu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 Pl olivového oleja
- 100 g syra
- soľ
- mleté čierne korenie
Ako na to:
Sušené droždie si zmiešame vo vlažnej vode a necháme pár minút postáť, aby sme aktivovali kvasnice. Medzi tým si vo väčšej miske zmiešame múku a soľ. Múčnu zmes zalejeme vodou s aktivovaným droždím a pekne vypracujeme. Cesto si premiestnime na pracovnú dosku a ak je lepkavé, posypeme ho múkou. Cesto začneme miesiť, kým nám nevznikne pekne hladké a zároveň elastické esto. Misku si potrieme olejom, preložíme do nej cesto, prikryjeme utierkou a necháme v teple kysnúť približne 1 hodinu.
Medzi tým začneme pracovať na pizzovej plnke. Na rozpálenom oleji si opražíme prelisovaný cesnak, pridáme špenát a restujeme, kým sa objem špenátu nezmenší. Stiahneme z plameňa, osolíme, okoreníme a premiešame. Predhrejeme si rúru na 220 °C.
Vykysnuté cesto vypracujeme na požadovaný tvar a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto ponatierame kyslou smotanou a rovnomerne poukladáme špenátovú zmes. Na koniec domácu pizzu zasypeme syrom. my sme použili v tomto prípade balkansky syr, ale pokojne si na domácu pizzu môžete astrúhať parmezán alebo eidam. Pizzu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 7-10 minút. Voilá, domáca pizza so špenátom a cesnakom je hotová, dobrú chuť.
Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám domáca pizza so špenátom chutila. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.