Domáca pizza so špenátom a cesnakom

Niekedy si treba dopriať. Áno, aj taká pizza niekedy padne vhod a domáca pizza vôbec nie je tak náročná na prípravu, ako si možno myslíte. Uvidíte, viac vám bude chutiť. PLUS, kreativite sa medze nekladú a tak okrem zákldnych ingrediencií si na ňu môžete dať všetko, čo vám chutí 🙂

Domáca pizza so špenátom a cesnakom

Na cesto:

  • 250 g polohrubej múky
  • ½ Čl soli
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 170 ml vlažnej vody
  • 1 Pl oleja 

Na vrch:

  • 200 ml kyslej smotany
  • 1 balenie čerstvého špenátu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 Pl olivového oleja
  • 100 g syra
  • soľ 
  • mleté čierne korenie 

Ako na to:

Sušené droždie si zmiešame vo vlažnej vode a necháme pár minút postáť, aby sme aktivovali kvasnice. Medzi tým si vo väčšej miske zmiešame múku a soľ. Múčnu zmes zalejeme vodou s aktivovaným droždím a pekne vypracujeme. Cesto si premiestnime na pracovnú dosku a ak je lepkavé, posypeme ho múkou. Cesto začneme miesiť, kým nám nevznikne pekne hladké a zároveň elastické esto. Misku si potrieme olejom, preložíme do nej cesto, prikryjeme utierkou a necháme v teple kysnúť približne 1 hodinu. 

Medzi tým začneme pracovať na pizzovej plnke. Na rozpálenom oleji si opražíme prelisovaný cesnak, pridáme špenát a restujeme, kým sa objem špenátu nezmenší. Stiahneme z plameňa, osolíme, okoreníme a premiešame. Predhrejeme si rúru na 220 °C.

Vykysnuté cesto vypracujeme na požadovaný tvar a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto ponatierame kyslou smotanou a  rovnomerne poukladáme špenátovú zmes. Na koniec domácu pizzu zasypeme syrom. my sme použili v tomto prípade balkansky syr, ale pokojne si na domácu pizzu môžete astrúhať parmezán alebo eidam. Pizzu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 7-10 minút. Voilá, domáca pizza so špenátom a cesnakom je hotová, dobrú chuť.

domáca pizza so špenátom

Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám domáca pizza so špenátom chutila. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *