Site icon Nazjedenie.sk

Držková polievka

Potrebujeme:
400 g držiek, 100 g koreňovej zeleniny, 40 g masti (olej), 40 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1,5 l vody, 1 lyžička mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie, majorán

Postup:
Držky najprv dobre očistíme, umyjeme a dáme ich variť do vody asi na pol hodiny. potom vodu zlejeme, nalejeme čerstvú studenú vodu, osolíme a varíme kým všetko nezmäkne. Na masti alebo oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, Pridáme očistenú a nakrájanú zeleninu, rozpučený cesnak a necháme dusiť domäkka. Následne uvarené držky vyberieme a nakrájame na rezance. Vývar scedíme, nalejeme na udusenú zeleninu, pridáme držky, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku a ešte chvíľu varíme.

Ilustračné foto: sxc.hu

Exit mobile version