Nazjedenie.sk

Fotorecept: Zemiakové lokše

Na 8 porcií potrebujeme:

200 g zemiakov, 65 g hladkej múky, soľ, kačacia masť

 

Postup:
Najprv si zemiaky v šupke dôkladne umyjeme a necháme ich variť v osolenej vode asi 20 minút.

 

Ak nám zemiaky zmäkli, vyberieme ich a olúpeme šupku.

 

Následne zemiaky popučíme vidličkou,

 

Pridáme múku, trochu soli a dôkladne vypracujeme hladké cesto.

 

Z cesta si vyformujeme valček, z ktorého si odkrojíme rovnako veľké kusy na lokše.

 

Na pomúčenej doske si odkrojeného cesta vyvaľkáme placky,

 

ktoré pečieme na suchej panvici. Pred pečením každú placku oklepeme aby opadala zvyšná múka.

 

Po zhnednutí lokšu prekladáme na tanier a potierame roztopenou kačacou masťou.

 

Autor a foto: Dads

Exit mobile version