Site icon Nazjedenie.sk

Francúzska zeleninová polievka

Potrebujeme:
4 listy mladej kapusty, 4 lyžice hrášku, 2 mrkvy, 2 lyžice oleja, 2 zemiaky, 2 bagety, 1,5 l vody, 1 pór, 1 kaleráb, plátok zeleru, kúsok cukiny alebo baklažánu, soľ, vegeta, pažítka, trochu masla, sušené bylinky

Postup:
Najprv pór nakrájame na plátky a ostatnú zeleninu na rezančeky. Dáme na rozohriaty olej, opražíme, zalejeme vodou, pridáme nakrájané zemiaky, osolíme a varíme do mäkka. Hotovú polievku dochutíme vegetou a nakrájanou pažítkou. Bagetu pozdĺžne prekrojíme, potrieme maslom, posypeme sušenými bylinkami a zapečieme v dobre rozohriatej rúre. Polievku podávame s čerstvo opečenou bagetkou.

Ilustračné foto: sxc.hu

Exit mobile version